På mandag kveld var det online premieutdeling for Landskonkurransen i fotografi, og gleden var stor da de kåret bildet mitt «Brevandring til Galdhøpiggen» til Årets reportasje-bilde.

Landskonkurransen er årets største konkurranse for fotografer arrangert av Norges Fotografforbund. Her kåres Årets bilde i en rekke kategorier, i tillegg til at deltakeren med flest poeng totalt sett blir Årets fotograf NFF. Vi har også en lokal Laugskonkurranse i Bergen Fotograflaug hvor jeg tidligere i år fikk 2.premie. Det har jeg skrevet om i et annet innlegg som du kan lese her.

Fotograf med studio i Bergen
«Brevandring til Galdhøpiggen» – Fotograf Veronika Stuksrud

For 8 år siden valgte jeg å satse på drømmen og gikk lærling for å ta svennebrevet i fotograffaget. Jeg har jobbet som fotograf siden og er glad for at jeg valgte drømmen. I tillegg til foto er jeg veldig glad i en aktiv livsstil og tar ofte med meg kamera på spennende turer jeg vil forevige. Mobilkamera er også med, men et skikkelig kamera gir en helt annen kvalitet og flere muligheter. 

To bilder blant Topp 10 i Reportasje

I forkant av premieutdelingen til Landskonkurransen fikk jeg vite at to av bildene jeg hadde tatt på sine turer rundt om i Norge var blant topp 10 i Reportasje-kategorien. Det gjorde at spenningsfaktoren var ekstra høy når de skulle annonsere kategorivinneren. Gjett om jeg jublet når bildet mitt ble kåret til Årets reportasje-bilde! 

I tillegg til Årets reportasjebilde fikk jeg også bronse på det andre bildet jeg hadde blant topp 10 i samme kategori. Bildet jeg fikk bronse på er tatt på en klatretur opp Norges hardeste Via Ferrata; Ragnarok i Loen. Her klatret vi både gjennom små fossefall og dro oss opp vaiere flere hundre meter over bakken.

«Klatring gjennom fossefall» – Fotograf Veronika Stuksrud

Fin feiring med kollegaer

Vanligvis pleier det å være et stort landstreff i forbindelse med konkurransen, men på grunn av korona ble det online premieutdeling og private sammenkomster istedenfor. Vi var 5 fotografer samlet for å se på premieutdelingen den kvelden; meg, Kristine Ristesund, Christin Eide, Pernille Sommers og Cecilie Bannow. Alle fikk bilder premiert i konkurransen og jeg er så stolt over å få være med en så flink og inspirerende gjeng. De kalles teknisk sett konkurrenter da alle har hvert sitt firma, men jeg liker bedre å kalle dem mine kollegaer. Takk for en fin feiring! 

Klikk her for å lese mer om Norges Fotografforbund som blant annet arrangerer Landskonkurransen og møter blant fotografer.

3 Responses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up