Det har vært et spennende år, og hvem skulle trodd at enda et år med korona skulle ende med mange interessante fotograferinger. Ikke bare det. Jeg har også blitt premiert med «Årets reportasjebilde i NFF 2021» og fått lærling for første gang. Les videre for et nærmere innblikk i året som har gått.

Godkjent lærebedrift

Første lærling hos fotograf Veronika Stuksrud ble June Strømsli Kristiansen. Hun begynte hos meg den 1. februar 2021 og skal være her til 1. februar 2023. Tenk at det snart har gått et år allerede. June har vært med på de fleste oppdrag og har fått prøvd mye forskjellig. Hennes favorittoppdrag er foreløpig interiør- og produkt-fotograferinger. Sjekk ut bildene hennes her.

Premierte bilder

I februar 2021 fikk jeg 2. premie i den lokale Laugskonkurransen til Bergen Fotograflaug, med nest høyest sammenlagt poengsum for de 4 bildene jeg sendte inn. Tre måneder senere var det premieutdeling for den nasjonale Landskonkurransen arrangert av Norges Fotografforbund, og jeg var ekstra spent da jeg tidligere hadde fått vite at jeg hadde to bilder blant topp 10 i reportasje-kategorien. Det kunne ikke gått bedre, for bildet mitt «Brevandring til Galdhøpiggen» ble kåret til Årets reportasjebilde 2021!

Fotograf med studio i Bergen
«Årets reportasjebilde» i Landskonkurransen 2021, arrangert av Norges Fotografforbund. Foto: Veronika Stuksrud

Printet reklame

Veldig mye av bildene vi tar blir brukt på nettsider og sosiale medier, men noen ganger blir de printet også. To av bildene vi har sett på print i år er bildene til Meny Åsane og konsertplakaten til De Musikalske Dvergene da de skulle opptre på Ulriken.

Bedriftsportrett og situasjonsbilder

Noe av det jeg har gjort mest av er bedriftsportrett og situasjonsbilder for flere forskjellige firmaer som blant annet Stiegler, Helse Vest, Søderstrøm & Partner Wealth Management, Kredinor, Silva Regnskap, Sans og Karabin, Sjor , Horde, Aker Asa og Kongsberg. Det å ha gode personlige bilder å bruke til nettside og sosiale medier er viktig for å fremstå profesjonelt og for å skape nærhet. En oppdatert blogg blir også viktig for google søk, og da trenger man bilder. Leser man en tekst uten bilde husker man ofte 10% etter tre dager. Legger man til et bilde husker man ofte 65%.

Idrettsbilder

Jeg er selv tilhenger av en sunn og aktiv livstil, og da er det ekstra kjekt å få jobber som fremmer det samme. I denne kategorien har vi blant annet fotografert squash-anlegget på Åsane Arena for Kulturdepartementet, og dansebilder til Sara Gravem sitt dansekurs «Suksess med dans». Fysisk aktivitet måtte også til i sommerferien da jeg besteg Slovenias høyeste fjell. Trykk her for å se bilder fra turen.

Sara Gravem – Suksess med dans

Eventer kom tilbake

Gleden var stor for alle da vi fikk lov til å holde eventer igjen i høst. Etter over ett års pause. På tiden det var lovlig fikk vi fotografert på 3 eventer for VilVite / Equinor om koderommet de åpnet og First Lego League, ett event for Apriil om bærekraft for toppledere, og til slutt Eiendomseminaret. Fortsatt ingen håndhilsing, men veldig kjekt å fotografere på eventer igjen.

Kreative portretter

Opp i det hele har jeg også tatt meg tid til å fotografere noen portretter for gøy med utvalgte personer. Dette er for å kunne eksperimentere med lys og utrykk, og bevare gleden med å fotografere akkurat slik jeg selv ønsker det, uten at en kunde har noe å si. Kreativiteten går alltid opp og ned, selv når man er fotograf, og da er det viktig å holde gleden og kreativiteten ved like for å yte best mulig for kunder. På bildene nedenfor ser du Bjarte Mundal og Birgitte Dahle Kindt.

Produkt- og mat-foto

Når det kommer til produkt- og matfoto har vi i år fotografert både klassiske produkt på hvit bakgrunn, klær, kunst, iskrem og middagsretter. Da produkt og interiør-foto har blitt favoritter hos lærlingen min June har hun øvd seg mye på dette utenom kundeoppdrag. I samarbeid med en kunde som ønsket billigere priser fikk hun også ansvaret for å fotografere middagsretter hos flere take away-tilbydere i Bergen.


Bygg og utvikling

Å fotografere for byggebransjen er noe helt spesielt. Her fokuseres det på linjer, farger og detaljer som viser hvilken kvaliteter produsentene leverer. Her har vi hatt kunder som Huseby, Glava, Aj produkter, Obos Block Wathne og Thermory. Er utrolig spennende å få besøke så mange forskjellige bedrifter og lære om deres hverdag.

Interiørfoto

Det har også blitt mer interiørfoto i løpet av 2021. Her har vi samarbeidet med Krogsveen, DNB Samsolgt og Garanti. Veronika er spesielt glad i kveldsfoto på grunn av den fine stemningen, og lærlingen June har generelt sett fått boliger som en av sine favoritt-fotograferinger. Her har det også vært kjekt å få brukt dronen til å fotografere med.

Film

Film er en ny del av bransjen som jeg har beveget meg ut på i det små og tilbudt korte og enkle filmer. Noe av det jeg har gjort er portrettintervjuer, filming av råmateriale til dokumentar og enkel reklamefilm. I begynnelsen av året lagde vi også vår personlige kortfilm i Charlie Chaplin-stil som du kan se under.

Nytt utstyr og selvutvikling

Det å hele tiden utvikle seg er like viktig for en selv som for kundene. Utvikling skaper motivasjon og glede, som igjen gjør at vi kan levere enda bedre bilder i forskjellige settinger. For selvutvikling har vi vært på instagramkurs med Stenersen media, på Nordic Light fotofestival for kunstnerisk inspirasjon og fått hjelp av Martha Rosenlund med videreutvikling av markedsføringstrategi og nettside. Vil også takke FotoJørgen, Japan Photo og Focus Nordic for å være gode leverandører når vi har trengt drone, blitzer, bakgrunner og diverse nytt utstyr.

Takk for et flott år og gleder meg til videre samarbeid!

– Fotograf Veronika Stuksrud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up