Etter flere inspirerende dager med flinke fotografer fra hele landet sitter jeg nå igjen med en ny giv og inspirasjon. FOKUS er et årlig landstreff for profesjonelle fotografer som inneholder workshops, foredrag, premieutdeling fra landskonkurransen, leverandør-møter og mange sosiale møteplasser.

Årets deltagere på FOKUS 2022 19-22. mars 2022. Fotografert av Arild Bergseth fra Foto.no.

Livet som pirat-fotograf

Dronefoto fra hvor vi bodde i Abra Havn, Dyreparken i Kristiansand. Foto: Veronika Stuksrud

Årets landstreff ble arrangert av Sørlanske Fotograflaug som er en lokal gruppe under Norges Fotografforbund, og da falt valget på Dyreparken som lokasjon. Hovedprogrammet begynte på søndagen, men de som kom på lørdagen kunne bli med på Nordisk aften med middag i lavo og kveldstur blant noen av dyrene i parken. Klarer dere å se hvilket dyr jeg fotograferte her?

Kamel - Fokus - Foto: Veronika Stuksrud
«Kamel» – Foto: Veronika Stuksrud

På søndag formiddag fikk vi ledig tid til å gå rundt i dyreparken og se de flotte lokasjonene parken tilbyr. Jeg ble spesielt glad i sjørøverbyen hvor jeg tok dette bildet av Pernille.

Modell: Pernille Eriksen. Foto: Veronika Stuksrud

På søndag 20. mars var det offisiell velkomst og åpning av fokus 2022, i ekte piratstil! En piratfest måtte selvfølgelig til også.

Workshops og foredrag

I løpet av 3 dager på FOKUS fikk vi med oss mange forskjellige workshops og foredrag. Favorittene jeg valgte å delta på var lysmaling med Ragne Kristine Sigmond, kunstportrett med Martina Warenfeldt, bilfotografering med Kyle Meyr og markedsføring med Johan Høstmælingen.

Jon Klasbu fotografert på workshop i bilfotografering med modell med Kyle Mehr. Foto: Veronika Stuksrud

Landskonkurransen 2022

Så kom kvelden mange hadde ventet på. Premieutdelingen fra Landskonkurransen 2022. Gleden var stor da jeg mottok 2 bronse og 2 hederlig omtaler. Bildene jeg fikk bronse på var i kategoriene kommersielt og natur, og er lagt ved under.

Kjekt å bli premiert med 2 bronse og 2 hederlige omtaler! Foto: Jon Klasbu

Kjekt med premieringer flere år på rad. I 2020 vant jeg Årets reportasjebilde i samme konkurranse. Les mer om det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up