Det å dokumentene og ta vare på minner fra flotte turer er noe jeg alltid har likt. En av fjellturene jeg har dokumentert i sommer er turen til Triglav, Slovenias høyeste fjell på 2864 moh. Her er noen av bildene fra turen.

Vi valgte en rute som hadde en stigning på 1849 høydemeter og startet kl 4 på natten for å gå tur/retur på samme dag.

Hvis jeg puster litt tungt når du ringer, er sannsynligheten stor for at jeg er ute på tur.

– Fotograf Veronika Stuksrud

Det var bratt terreng og mye vind, men turen var helt majestetisk!
Fra værhytten og opp til toppen kunne vi se ned på begge sider av fjellet mens vi snek oss oppover eggen. På de farligste områdene kunne vi sikre oss med Via Ferrata-utstyret vi hadde med. Og selv om mange droppet sikring var vi glad vi hadde det som en sikkerhet.

Utsikt opp mot Triglav hvor stien gikk.
Utsikt nedover mot værhytten når vi gikk siste del opp mot Triglav.
Ikke akkurat mye utsikt på toppen, men vi fikk se litt innemellom skyene som føk forbi.
På vei ned møtte vi også på noen nysgjerrige dyr som turte å komme nærmere når vi satt helt stille i gresset.

Majestetisk tur!

14 timer senere var vi nede ved start og vi var bare noen hundre meter fra bilen da det store regnværet kom. Vi klarte det! Turen til Triglav fortjener virkelig en plass på topplisten over fineste og mest spennende fjellturer!

Arkivering av bilder

Jeg er veldig glad i å dokumentere spennende turer jeg er på, og lagrer alltid private bilder i mapper på harddisken utifra årstall, måned og hendelse. Dette arkivet har jeg helt tilbake til 2007. Enkelte år har det blitt en ekstrem stor mengde med bilder, 20 000 på det meste. Derfor har jeg de siste årene begynt å gå gjennom alt og slette alle unødvendige bilder. Tar jeg vare på 30 bilder fra en tur, så er det mye større sjanse for at jeg vil se gjennom bildene senere enn om jeg har 300. Flere er ikke alltid bedre.

Jeg elsker å samarbeide med andre folk og bedrifter som liker natur og en aktiv livsstil, så ta gjerne kontakt om du ønsker fotograf 🙂
Se også:
Vinner av Årets Reportasje-bilde 2021
Galleriet mitt for sport og fitness

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up