Endelig skal dere få et nytt familiebilde opp på veggen! Datoen for familiefotografering er satt og gjengen er samlet, men det er ett problem som gjenstår; Hva skal vi ha på oss av klær?

Pappa vil kanskje ha på seg arbeidsklærne, mamma vil ha på seg finkjolen og barna vil helst gå i hver sin knalle farge. Det blir jo ikke fint. Hvis dere ønsker at bildene skal passe fint sammen med resten av huset, så anbefaler jeg dere å planlegge antrekkene litt.

Velg en stil og 2-3 farger

Hverdagsantrekk eller pyntet? Velg en av delene. På en familiefotografering kan ikke en kan ikke komme i ballkjole mens den andre kommer i dongeribukse.

Forskjellige stiler kan være:
– Bunad og dress
– Finkjoler og dress
– Fint hverdags
– Klovner og andre morsomme påfunn må også være planlagt på forhånd.

Velg 2-3 farger som passer sammen. Ta gjerne med en ekstra skjorte om du er usikker på antrekket. Her er noen eksempler på fargesammensetninger dere kan velge mellom:
– Blå, svart/grå og hvitt.
– Både mørkeblå og lyseblå i kombinasjon med enten svart eller hvitt.
– Grå, svart, blå
– Grå , svart, burgunderrød
– Grå, hvit, lyseblå
– Svart, brun og burgunderrød
– Svart, mørkeblå, burgunderrød

Ingen store logoer eller print.

Har t-skjorten en stor logo eller et bilde på brystet, så dropp den. Velg heller skjorter og overdeler som er ensfarget eller med enkelt mønster.

Sko

Har dere finkjole, ta med finsko. Har dere hverdagsklær, ta med finsko eller fine sneakers som ikke er slitte. Husk svarte eller hvite sokker på alle. Ingen rosa sokker med mindre dere vil ha et klovnebilde.

Hår og sminke

Fiks hår og sminke slik du ønsker å bli gjenkjent om noen år. Naturlig sminke er å anbefale. Ta gjerne med en hårbørste og en sminkekost for å fikse deg rett før fotograferingen.

Fotografering ute eller i studio?

Jeg er veldig glad i familiefotografering utendørs, men som vi alle vet er ikke det alltid like lett i regnfulle Bergen. Ønsker dere utebilder må dere være fleksibel på dato og tidspunkt i tilfelle regn + at jeg anbefaler dere å ta med fine jakker, skjerf og votter som dere kan holde dere varm i. Både Nygårdsparken og Nordnesparken i Bergen er fine lokasjoner, men jeg kan også reise utenom sentrum om du ønsker bilder på andre spesielle steder.

Studio gir også fine og klassiske bilder, og er du opptatt av at sminken og håret skal ligge perfekt er studio det beste alternativet for deg. Her kan dere velge mellom både hvit og grå bakgrunn, og jeg kan gjerne ta noen bilder på begge.

Store og små familier, alle er velkommen!

Om dere er en storfamilie med besteforeldre og barnebarn eller en kjernefamilie på 4 spiller ingen rolle på prisen. Fotograferingen varer i maks 1 time og jeg kan ta mange forskjellige type oppsett av gruppen utifra hva dere ønsker. Portrettbilder av enkelte kan også fikses samtidig, men da blir det selvfølgelig færre bilder av gruppen samlet.

Ta kontakt om jeg kan hjelpe dere med familiebilder i Bergen!
Sjekk også ut galleriet og priser.

Familiefotografering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up