I dag vil jeg gjerne utfordre tankegangen din litt. For hva er egentlig ekte? Er oppblåst mage mer ekte enn når magemusklene synes? Er et trist bilde mer ekte enn et oppstilt bilde av vårt flotte liv?  Er et sminket fjes mer ekte enn et usminket fjes?

Se på bildene under. Alle disse er tatt av forskjellige mager i løpet av maks 30 minutter. Alle er ekte. Det som er forskjellen er i hovedsak poseringene. Vil du si at alle er ekte, eller er en av de mer ekte for deg enn de andre? Hva om jeg hadde photoshoppet vekk en stor kvise midt på magen eller sminket oss før et portrett. Gjør det bildet mindre ekte? Vanligvis poster folk bare ett av mange bilder, og det er bildet som fremmer dem på best mulig måte. Her får du se alle magebildene til 4 forskjellige personer.

Kroppen har mange variasjoner

Vi velger ofte å vise fram spesifikke sider ved oss selv, gjerne de fineste, men det betyr ikke at vi er falske. Det er en ekte del av livet vårt. Akkurat som den kjipe delen vi ofte ikke snakker om. Dessverre er det mange som sier stygge ting om andre fordi de bare viser den fineste siden sin. Slutt med det og husk at det alltid finnes flere sider ved en person.

Som fotograf liker jeg å få fram det fine med dem jeg fotograferer. Med posering, lys og farger prøver jeg å få bilder som gjør at personene fremstår best mulig. En kvise eller to fjernes ofte også. Bildene som til slutt vises til andre er de kundene liker best. Akkurat slik som at jeg bare hadde delt noen av magebildene istedenfor alle variasjonene. For å være ærlig digger jeg alle variasjonene av disse bildene, for de er kule på hver sin måte.

Mitt ønske er at alle skal være klar over at det finnes mange variasjoner av oss selv og andre som ikke vises på sosiale medier. De fleste viser bare en liten del av livet på sosiale medier. Den delen av livet vi velger å vise er like ekte som den vi ikke deler. Godta deg selv, godta andre, tenkt fine tanker og lev livet slik du ønsker 🙂

Lek med kroppens linjer på en aktfotografering

I aktfoto jobber vi mye med kroppens linjer og hvordan lyset faller på kroppen. Litt lignende bildene over, bare ofte med mer fokus på å få fram de fine sidene av deg som du liker best. Høres det interessant ut å få kunstneriske aktbilder av deg selv kan du gjerne ta en titt på galleriet mitt her.

Scroll Up