Tips til klær på bedriftsportrett

«Hva skal jeg ha på meg?» får jeg til stadig spørsmål om fra personer jeg skal fotografere. Her skal dere få noen tips som er spesielt rettet mot ansattfoto og bedriftsportrett hvor du skal fremstå profesjonelt.

Bedriftsportrett av Sigve Heldal i Horde sine lokaler på Media City. Foto: Veronika Stuksrud

Blazer og skjorte

Et bedriftsportrett skal ofte brukes i flere år frem i tid. Velg derfor noen klassiske klær hvor du fremstår profesjonelt. Gode eksempler her er blazer, skjorter og bluser. Du kan også bruke en kjole med et enkelt snitt som ikke viser for mye av utringningen. Blazer og skjorter er uansett en klassiker! Husk også å kjøp riktig størrelse og få gjerne hjelp av dem i butikken til dette.

Hold deg til nøytrale farger

På en fotografering for de ansatte i bedriften er dessverre ikke tiden inne for å vise sin mest kreative side. Det er nemlig en sjanse for at du kommer til å angre senere om du møter opp med knall rosa genser, et slips med julemønster, en frisyre du aldri ellers har eller masse fargerike armbånd på hånden. Om bedriften ønsker å fremstå som leken er det noe annet. Men generelt sett er det smart å gjøre det enkelt og gå for nøytrale farger som nyanser av blå, beige, grå, svart og hvit. Det ser ofte finest ut på nettsiden om alle de ansatte har nøytrale farger i for eksempel blånyanser. Om en person da kommer med knall rosa genser kan det fort forstyrre totalintrykket. Tipset er å kle deg slik at du fortsatt vil like bildet om 5 år.

Unngå store print og logoer

Unngå klær med store logoer eller bilder på brystet. Velg heller skjorter og overdeler som er ensfarget eller med et enkelt mønster. Vi vil at fokuset skal komme på fjeset ditt og ikke på den morsomme printen på t-skjorten.

Briller uten gjenskinn eller linser

Briller og blitz er ikke alltid en god kombinasjon. Blitzen kan ofte gi gjenskinn i brillene, så bruk gjerne linser om du har det. Bruker du alltid briller vil jeg anbefale deg å bruke noen briller med minst mulig gjenskinn i, eller antirefleks som optikerne ofte snakker om.

Kontakt meg i dag for en prat og eventuelle priser 🙂
Jeg har studio i Bergen sentrum og kommer gjerne ut til arbeidsplassen deres om det er ønskelig.

Fotograf Veronika Stuksrud
Mail: veronika@stuksrud.no
Tlf: 98077188

Studio:
Skuteviksbodene 13
5035 Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *