Hvordan planlegge innlegg på Instagram

Vil du sitte å slappe av i en solstol mens instagrammen til bedriften blir oppdatert automatisk? Du kan nemlig fint planlegge innlegg frem i tid, slik at du får et fint utseende på feeden og ikke trenger å tenke på å poste innlegg i ferien. Her er noen apper jeg har prøvd for å planlegge innlegg og holde en ryddig og fin feed.

Buffer

Første jeg prøvde ut var Buffer. Veldig ryddig app i seg selv. Den kobler deg opp mot din business facebook side, så du kan legge ut innlegg på begge plattformene med en gang som er veldig praktisk. Du kan i tillegg koble opp din Twitter, Pinterest og LinkedIn med Buffer.  Denne appen er dessverre ikke like bra på mobil som på pc. På mobil må du selv poste via appen for at det skal komme til plattformene, men på pc kan du lett og enkelt sette opp når innlegge skal bli postet med noen få tastetrykk. Denne appen egner seg bare for de som driver business og ikke for privatpersoner da de krever en business konto når du logger deg inn, og facebookside for din bedrift. På denne appen kunne du heller ikke se hvordan ditt neste Instagram-innlegg vil se ut med de innleggene du allerede hadde postet. Dette trekker mye ned for å holde en stilren og ryddig instagram konto.

Later

Later er en veldig enkel app, lite å trykke på og ikke like fin å se på. Later er både for privatpersoner og bedrifter da du kan velge hvilken som helst instagram-bruker. Du kan også velge å koble til facebook, twitter og pinterest. Akkurat som Buffer, så funker pc-versjonen mye bedre enn mobilappen. På mobil vil den ikke hjelpe deg å beskjære bildet så den passer Instagram sine rammer, men på pc funker dette helt fint. Dessverre koster mye av funksjonene penger. Noen funksjoner føler jeg ikke hadde trengt å koste noe da de er nødvendige for et godt innlegg og god oversikt over brukeren. Later har heller ikke den funksjonen der man kan se hvordan de nye innleggene du vil poste vil se ut med det du allerede har postet fra før av. 

Planoly – Best i test

Planoly er stilren, ryddig og alt i alt veldig pen og se på. Du har en super oversikt over alle funksjonene som er med. Appen er lett å bruke, du har oversikt på hva som er postet, skal postes og planlegge framtidige innlegg. Du får en liten oversikt hvordan analysen er, men for mer info vil dette koste penger. Det finnes flere forskjellige planer som kan passe deg og ditt firma. Denne appen kan brukes av både firma og privatpersoner. Appen poster og hjelper deg å planlegge innlegget ditt til et valgt tidspunkt. Har du noen hashtags du bruker hver gang som du begynner å bli lei av å skrive for vær post? Med Planoly kan du lage hashtag-grupper og legge de til direkte med bare et tastetrykk. Dette sparer mye tid for de som synes det er viktig å bruke minst mulig tid og mange hashtags.  Denne appen funker like bra på mobil som på pc og anbefales sterkt hvis du er ute etter en god app for å få styr på Instagram kontoen din.

Preview

Preview falt ikke helt i smak da de fleste av funksjonene krever betaling. Det positive er at du har oversikt over feeden på appen og kan flytte på bildene for å se hvor de passer best. Denne appen kan også bare brukes på mobil med mindre det er ønskelig å betale for å bruke pc-versjonen. Som i Planolu kan du også her bruke hashtag-grupper, som er et fint pluss hvis man bruker mye av de samme hashtagen for innleggene sine. Man får også tilgang til en liten del av statistikken som virker veldig bra. Alt i alt veldig lite å gjøre på appen uten å betale, men de få funksjonene som er tilgjengelig er bra.

Konklusjon

Alle appene er dømt ut ifra hva jeg trenger og ønsker i en planleggingsapp. Alle har forskjellige meninger og prioriterer forskjellige ting, så test gjerne ut de forskjellige selv. Håper noen av appene hjelper deg å planlegge innleggene dine. Er det en app du fikk lyst til å prøve ut? Eller er det noen apper du føler jeg burde sjekke ut? Gjerne skriv hva du vil jeg skal skrive review om neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *